Tarçınlı Portakallı Kek Tarifi
Malzemeler:
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı süt
- 1 adet portakalın suyu ve rendelenmiş kabuğu
- 2,5 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 1 tatlı kaşığı tarçın
Yapılışı:
- Fırını 180 dereceye ısıtmaya başlayın. Kek kalıbını yağlayın veya pişirme kağıdı ile kaplayın.
- Yumurta ve şekeri köpük köpük olana kadar çırpın.
- Sıvı yağ, süt, portakal suyu ve rendesini ekleyip karıştırın.
- Un, kabartma tozu, vanilya ve tarçını eleyerek ekleyin, pürüzsüz bir kek hamuru elde edene kadar spatula ile karıştırın.
- Hamuru hazırlanan kek kalıbına dökün.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 35-40 dakika pişirin. Kürdan testi ile pişip pişmediğini kontrol edin.
- Fırından çıkardıktan sonra 10 dakika dinlendirin, ardından kalıptan çıkarıp soğumaya bırakın.
İpucu:
- Portakalın iyice yıkanmış olmasına dikkat edin, kabuğunu rendelerken beyaz kısmını rendelememeye özen gösterin.
- Kekin daha nemli olmasını isterseniz, 1-2 yemek kaşığı portakal suyu ekleyebilirsiniz.
- Servis yapmadan önce üzerine pudra şekeri serperek sunabilirsiniz.
|