Sütsüz portakal aromalı kek tarifi nasıl yapılır?

Taze portakal aromasıyla hafif ve nemli bir kek hazırlamak için pratik bir reçete. Süt içermeyen bu tarif, yoğun portakal lezzetini en doğal haliyle yansıtırken, basit malzemelerle evde kolayca hazırlanabilecek bir alternatif sunuyor.

25 Kasım 2025

Sütsüz Portakal Aromalı Kek Tarifi


Malzemeler:

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı portakal suyu (taze sıkılmış tercih edilir)
  • 1 portakalın rendelenmiş kabuğu
  • 2,5 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya

Yapılışı:


  • Fırınınızı 180 dereceye ısıtmaya başlayın. Kek kalıbınızı yağlayın veya pişirme kağıdı ile kaplayın.
  • Yumurta ve şekeri derin bir kapta, köpük köpük olana kadar yaklaşık 5 dakika çırpın.
  • Sıvı yağ, portakal suyu ve portakal kabuğu rendesini ekleyip karıştırın.
  • Un, kabartma tozu ve vanilyayı eleyerek ekleyin ve spatula ile yavaşça karıştırın. Fazla çırpmamaya özen gösterin.
  • Hazırladığınız kek hamurunu yağlanmış kalıba dökün.
  • Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 35-40 dakika pişirin. Kürdan testi ile pişip pişmediğini kontrol edin.
  • Fırından çıkardıktan sonra 10 dakika dinlendirin ve kalıptan çıkararak servis yapın.

İpucu:


  • Keki daha aromalı yapmak için üzerine portakal şerbeti gezdirebilirsiniz. 1/4 su bardağı portakal suyu ile 2 yemek kaşığı toz şekeri karıştırıp sıcak kekin üzerine dökebilirsiniz.

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Tepside Havuçlu Kek Tarifi
Tepside Havuçlu Kek Tarifi
Haber Bülteni
Popüler İçerik
Havuçlu Kremalı Kek Tarifi ve Malzemeleri
Havuçlu Kremalı Kek Tarifi ve Malzemeleri
Havuçlu Kek Tarifi
Havuçlu Kek Tarifi
Havuçlu Kek Tarifi ve Malzemeleri
Havuçlu Kek Tarifi ve Malzemeleri
Elmalı Havuçlu Kek Tarifi ve Malzemeleri
Elmalı Havuçlu Kek Tarifi ve Malzemeleri
Havuçlu Cevizli Kek Tarifi ve Malzemeleri
Havuçlu Cevizli Kek Tarifi ve Malzemeleri
;