Farklı elmalı kek tarifleri nelerdir? hangi malzemeler lazım?
Elmalı kekin klasik formundan sağlıklı alternatiflere, vegan seçeneklerden çikolata ve cevizle zenginleştirilmiş versiyonlarına kadar farklı tarifler bu derlemede bir araya geliyor. Her biri kendine özgü malzeme kombinasyonları ve hazırlık teknikleriyle sofralara farklı bir lezzet katıyor.
Geleneksel Elmalı Kek Tarifi
Yapılışı: Elmaları rendeleyip üzerine tarçın serpin. Yumurta ve şekeri köpük köpük olana kadar çırpın. Sıvı yağ ve sütü ekleyip karıştırın. Un, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip karıştırın. Son olarak rendelenmiş elmaları ekleyip yağlanmış kek kalıbına dökün. 180 derece fırında 40-45 dakika pişirin. Tam Buğday Unlu Elmalı Kek Tarifi
Yapılışı: Elmaları küp küp doğrayın. Yumurta ve pekmezi çırpın. Yoğurt ve zeytinyağını ekleyin. Tam buğday unu, kabartma tozu ve baharatları ekleyip karıştırın. Doğranmış elmaları ekleyip yağlanmış kalıba dökün. 180 derece fırında 35-40 dakika pişirin. Vegan Elmalı Kek Tarifi
Yapılışı: Elmaları rendeleyin. Tüm kuru malzemeleri bir kapta karıştırın. Elma püresi ve sıvı yağı ekleyip karıştırın. Rendelenmiş elmaları ekleyip karıştırın. Yağlanmış kek kalıbına döküp 180 derece fırında 40 dakika pişirin. Çikolatalı Elmalı Kek Tarifi
Yapılışı: Elmaları rendeleyin. Yumurta ve şekeri çırpın. Süt ve yağı ekleyin. Un, kabartma tozu, vanilya ve kakaoyu ekleyip karıştırın. Rendelenmiş elmaları ve tarçını ekleyip karıştırın. Yağlanmış kek kalıbına döküp 180 derece fırında 40-45 dakika pişirin. Elmalı Cevizli Kek Tarifi
Yapılışı: Elmaları rendeleyin. Yumurta ve şekeri çırpın. Süt ve yağı ekleyin. Un, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip karıştırın. Rendelenmiş elma, ceviz ve tarçını ekleyip karıştırın. Yağlanmış kek kalıbına döküp 180 derece fırında 40-45 dakika pişirin. Not:Tüm tariflerde elmaları soyup rendeleyebilir veya küp küp doğrayabilirsiniz. Kekin pişip pişmediğini kürdan testi ile kontrol edebilirsiniz. İsteğe bağlı olarak üzerine pudra şekeri serpebilir veya tarçınla süsleyebilirsiniz. |


.webp)



.webp)
