Dilimli elmalı kek tarifi nasıl yapılır?

Mis kokulu bir dilim elmalı kek, hem çay saatlerinizi şenlendirecek hem de mutfağınızı tatlı bir aromayla dolduracak. İçindeki yumuşacık elma parçaları ve tarçınlı dokunuşla bu tarif, geleneksel lezzetleri modern sunumla buluşturuyor.

24 Kasım 2025

Dilimli Elmalı Kek Tarifi


Malzemeler:

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 3 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilin
  • 2 adet orta boy elma
  • 1 tatlı kaşığı tarçın

Yapılışı:


  • İlk olarak yumurta ve şekeri köpük köpük olana kadar çırpın.
  • Ardından süt ve sıvı yağı ekleyip karıştırmaya devam edin.
  • Un, kabartma tozu ve vanilini eleyerek ekleyin ve pürüzsüz bir kıvam alana kadar karıştırın.
  • Elmaları soyup küp küp doğrayın ve tarçınla harmanlayın.
  • Kek hamuruna elmaların yarısını ekleyip karıştırın.
  • Yağlanmış kek kalıbına hamuru dökün.
  • Kalan elmaları üzerine düzgünce yerleştirerek dilimli görünüm oluşturun.
  • Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 40-45 dakika pişirin.
  • Kürdan testiyle pişip pişmediğini kontrol edin ve fırından çıkarın.
  • Ilıdıktan sonra kalıptan çıkarıp dilimleyerek servis yapın.

Not:


  • Elmaları kararmaması için limon suyuna batırabilirsiniz.
  • Üzerine pudra şekeri serperek servis edebilirsiniz.

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Tepside Havuçlu Kek Tarifi
Tepside Havuçlu Kek Tarifi
Haber Bülteni
Popüler İçerik
Havuçlu Kremalı Kek Tarifi ve Malzemeleri
Havuçlu Kremalı Kek Tarifi ve Malzemeleri
Havuçlu Kek Tarifi
Havuçlu Kek Tarifi
Havuçlu Kek Tarifi ve Malzemeleri
Havuçlu Kek Tarifi ve Malzemeleri
Elmalı Havuçlu Kek Tarifi ve Malzemeleri
Elmalı Havuçlu Kek Tarifi ve Malzemeleri
Havuçlu Cevizli Kek Tarifi ve Malzemeleri
Havuçlu Cevizli Kek Tarifi ve Malzemeleri
;