Dikdörtgen kalıpta kakaolu kek nasıl yapılır?
Mükemmel kabarmış, yumuşacık dokusuyla çay saatlerinin vazgeçilmezi kakaolu kekin sırrı, doğru malzeme ölçüleri ve pişirme tekniğinde saklı. Dikdörtgen kalıpta hazırlanan bu pratik tarif, hem gösterişli bir sunum hem de lezzet garantisi sunuyor.
Dikdörtgen Kalıpta Kakaolu Kek Tarifi
Malzemeler:
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 2 su bardağı un
- 3 yemek kaşığı kakao
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 1 çimdik tuz
Yapılışı:
- Fırını 180°C'de ısıtmaya başlayın.
- Dikdörtgen kek kalıbını yağlayın veya pişirme kağıdı ile kaplayın.
- Yumurta ve şekeri köpük köpük olana kadar çırpın.
- Süt ve sıvı yağı ekleyip karıştırmaya devam edin.
- Un, kakao, kabartma tozu, vanilya ve tuzu eleyerek ekleyin.
- Homojen bir kek hamuru elde edene kadar spatula ile karıştırın.
- Hamuru dikdörtgen kalıba dökün ve üzerini düzeltin.
- Önceden ısıtılmış fırında 35-40 dakika pişirin.
- Kürdan testi yaparak kekin pişip pişmediğini kontrol edin.
- Fırından çıkarın, 10 dakika dinlendirdikten sonra kalıptan çıkarın.
- Tamamen soğuduktan sonra dilimleyerek servis yapın.
Püf Noktaları:
- Malzemelerin oda sıcaklığında olması kekin daha iyi kabarmasını sağlar.
- Kekin çabuk pişmemesi için fırının orta rafını kullanın.
- Kekin üzeri çabuk kızarmasın isterseniz fırının kapağını hafif aralık bırakabilirsiniz.
- Daha nemli bir kek için 1/2 su bardağı sıcak su ekleyebilirsiniz.
|