Davul fırınında kek pişirmenin en uygun sıcaklık derecelerinin 160-180 derece arasında olduğunu öğrendim. Peki, bu sıcaklık aralığında pişirirken kekin içinin yumuşak kalmasını sağlamak için başka hangi püf noktalarına dikkat etmek gerek? Özellikle pişirme süresini nasıl ayarlamalıyız? Küçük boy keklerle büyük boy kekler arasında pişirme süresinin farklılık göstermesi beni düşündürüyor. Ayrıca, fırının önceden ısıtılması gerektiğini belirtiyorsunuz. Bu sürecin kekin pişme kalitesine etkisi nedir?
Davul fırınında kek pişirmenin en uygun sıcaklık derecelerinin 160-180 derece arasında olduğunu öğrendim. Peki, bu sıcaklık aralığında pişirirken kekin içinin yumuşak kalmasını sağlamak için başka hangi püf noktalarına dikkat etmek gerek? Özellikle pişirme süresini nasıl ayarlamalıyız? Küçük boy keklerle büyük boy kekler arasında pişirme süresinin farklılık göstermesi beni düşündürüyor. Ayrıca, fırının önceden ısıtılması gerektiğini belirtiyorsunuz. Bu sürecin kekin pişme kalitesine etkisi nedir?
Cevap yaz