Damla çikolatalı kap kek nasıl yapılır? tarifi nedir?

Damla çikolatalı kek yapmak, hem pratik hem de lezzetli bir tatlı arayanlar için ideal bir seçenek. Bu tarifte, yumuşacık bir kıvam ve eriyen çikolata parçacıklarının mükemmel uyumuyla herkesin beğenisini kazanacak bir kek hazırlamanın püf noktaları paylaşılıyor.

24 Kasım 2025

Damla Çikolatalı Kek Tarifi


Malzemeler:

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 2,5 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1 su bardağı damla çikolata

Yapılışı:


  • Fırını 180 dereceye ısıtmaya başlayın.
  • Yumurta ve şekeri köpük köpük olana kadar çırpın.
  • Sıvı yağ ve sütü ekleyip karıştırmaya devam edin.
  • Un, kabartma tozu ve vanilyayı eleyerek ekleyin.
  • Son olarak damla çikolataları ekleyip spatula ile hafifçe karıştırın.
  • Yağlanmış kek kalıbına harcı dökün.
  • 180 derece fırında 35-40 dakika pişirin.
  • Kürdan testi ile pişip pişmediğini kontrol edin.
  • Ilıdıktan sonra kalıptan çıkarıp servis yapın.

Püf Noktaları:


  • Damla çikolataları una bulayarak eklemek, kekin dibine çökmelerini engeller.
  • Kekin üzeri çok çabuk kızarıyorsa, fırın sıcaklığını 10 derece düşürebilir veya üzerini folyo ile kapatabilirsiniz.
  • Kekin nemli kalması için, fırından çıktıktan 5 dakika sonra üzerine temiz bir bez örtebilirsiniz.

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Tepside Havuçlu Kek Tarifi
Tepside Havuçlu Kek Tarifi
Haber Bülteni
Popüler İçerik
Havuçlu Kremalı Kek Tarifi ve Malzemeleri
Havuçlu Kremalı Kek Tarifi ve Malzemeleri
Havuçlu Kek Tarifi
Havuçlu Kek Tarifi
Havuçlu Kek Tarifi ve Malzemeleri
Havuçlu Kek Tarifi ve Malzemeleri
Elmalı Havuçlu Kek Tarifi ve Malzemeleri
Elmalı Havuçlu Kek Tarifi ve Malzemeleri
Havuçlu Cevizli Kek Tarifi ve Malzemeleri
Havuçlu Cevizli Kek Tarifi ve Malzemeleri
;