Çokodamlalı Kek Tarifi
Malzemeler:
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 2 su bardağı un
- 3 yemek kaşığı kakao
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 1 su bardağı çikolata parçaları (bitter veya sütlü çikolata)
Yapılışı:
- Fırını 180°C'de ısıtmaya başlayın ve kek kalıbını yağlayın veya pişirme kağıdı ile kaplayın.
- Yumurta ve şekeri bir kapta, köpük köpük olana kadar yaklaşık 3-4 dakika çırpın.
- Süt ve sıvı yağı ekleyip, karıştırmaya devam edin.
- Un, kakao, kabartma tozu ve vanilyayı eleyerek ekleyin, spatula ile yavaşça karıştırın.
- Son olarak çikolata parçalarını ekleyip, hafifçe karıştırın.
- Hazırladığınız karışımı kek kalıbına dökün ve üzerini düzeltin.
- Önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 35-40 dakika pişirin. Kürdan testi ile pişip pişmediğini kontrol edin.
- Fırından çıkardıktan sonra 10 dakika dinlendirin, ardından kalıptan çıkarıp soğumaya bırakın.
İpuçları:
- Çikolata parçalarını buzdolabında soğutursanız, kekin içinde erimeden kalabilirler.
- Kekinizin daha nemli olmasını isterseniz, süt miktarını biraz artırabilirsiniz.
- Servis yapmadan önce üzerine pudra şekeri serpebilir veya çikolata sosu ile süsleyebilirsiniz.
|