Kremalı Havuçlu Kek
Kremalı havuçlu kek; herkesçe bilinen sade kek tarifine havuç aromasının ve buna ek olarak özel hazırlanan bir kremanın ilave edilmesiyle elde edilen hem görsel açıdan hem de lezzet açısından mutlaka denemeye değer bir tariftir. Gerekli malzemeler listesi ve adım adım kremalı havuçlu kek tarifinin hazırlanışı aşağıda yazılmıştır. Kolay gelsin.
Kremalı havuçlu kek için gerekli malzemeler (3-5 kişilik)- 4 adet yumurta
- 3,5 su bardağı toz şeker
- 2 su bardağı rendelenmiş havuç
- 1 paket vanilya
- 2 çay bardağı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- 3 yemek kaşığı nişasta
- 3,5 su bardağı un
- 3,5-4 su bardağı süt
- 2 çay bardağı ceviz
- 2 paket kabartma tozu
Kremalı havuçlu kek tarifi nasıl yapılır?- Gereken malzemeler temin edildikten sonra kremalı havuçlu kek tarifine başlanabilir. Her kek tarifinde olduğu gibi kremalı havuçlu kek tarifinde de malzemeler karıştırılıp bir harç hazırlanacak; ardından fırında pişirilerek sonunda istenen tat elde edilecektir.
- Öncelikle bazı ön hazırlıkların yapılması ve malzemelerin kremalı havuçlu kek için uygun hale sokulması gereklidir. Yukarıda bahsedildiği gibi havuç olabilecek en ufak dilimlerde olmalı; ceviz de yeterince ufalanmış olmalıdır. Diğer malzemelerin de yakınlarda tutulması yeterlidir. Ayrıca; kremalı havuçlu kek harcı hazırlamak üzere bir kap ile; fırına vermek için bir fırın tepsisi, bir borcam, vs.
Gereç ve krema hazırlamak için bir tencerenin de şimdiden hazır edilmesi faydalı olacaktır.
- Hazırlıklar tamamlandıktan sonra kremalı havuçlu kek tarifinin ilk adımı uygulanır. Harç hazırlamak için hazırlanan kaba 4 adet yumurta kırılır. Ardından şekeri 2 su bardağı kadarı ilave edilir ve çırpma işlemine başlanır. Bu karışım iyice köpürüp beyazlaşınca 2 su bardağı un da kaba eklenir ve bir süre daha çırpılır. Ardından 2 paket kabartma tozu da kaba boca edilir ve aynı işlemlere tabi tutulur. İyice homojen olunca; 1 tatlı kaşığı tarçın ve 2 çay bardağı ceviz eklenir. Son olarak 2 su bardağı havuç da ilave edilir ve çırpma işlemine devam edilir.
- Kremalı havuçlu kek tarifinin bu adımında; çırpma kabında hazırlanan kek harcı önceden yağlanmış fırın tepsisine dökülür ve üzeri düzleştirilerek kısa süreliğine fırına verilir. Kremalı havuçlu kek tam pişmeden fırından alınır ve ılıması beklenir.
- Harç orada beklerken; bu adımda kremalı havuçlu kekin krema kısmı hazırlanacaktır. Önceden ayarlanan tencereye 4 su bardağı süt dökülür ve ocakta ısıtılır. Süt yeterince ısındıktan sonra şekerin geri kalanı da tencereye dökülür ve bir süre karıştırılır. Şeker yeterince karıştıktan sonra kalan un da ilave edilir ve bir süre daha karıştırılır. Ardından 3 yemek kaşığı nişasta da eklenir; karıştırılır, son olarak 1 paket vanilya da döküldükten sonra kremalı havuçlu kekin kreması ocakta pişmeye bırakılır. Krema yarı katı yarı sıvı bir kıvam aldıktan sonra fırın tepsisindeki harcın üzerine dökülür ve üzeri düzleştirilir. Ayrıca burada tarçın, Hindistan cevizi, vs. Malzemelerle isteğe göre süsleme yapılabilir.
- Son hali verilmiş olan kremalı havuçlu kek buzdolabında 2 saat kadar dinlendirilir. Ardından dilimlenerek servisi yapılır.
- Kremalı havuçlu kek tarifi tamamlanmıştır.
Afiyet olsun.
20.01.2024 15:13:50
Kremalı Havuçlu Kek ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz. Sayfayı Düzenle
|
0 Yorum Yapılmış "Kremalı Havuçlu Kek"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin
|
|