Cevizli Tarçınlı Havuçlu Kek
Cevizli Tarçınlı Havuçlu Kek, çay sofrası için harika bir seçenek olacaktır. Akşamları televizyon karşısında atıştırmayı sevenler, bu tarifi deneyip seyir keyfine bir de atıştırma keyfi katabilirler. Ev oturmalarına giderken bu tarif pratikçe yapılabilir ve arkadaşlarla paylaşılabilir. Çocukları hazır çikolata ve diğer ürünlerden uzaklaştırmak için bu kek kullanılabilir.
Bu tarifin içerisinde kullanılan elma ve havuçtan dolayı vitamin olarak diğer tatlılardan daha donanımlı bir tatlı türüdür. Yine beslenme çantası hazırlayan anneler için bir seçenektir. Bayatlama sorunu olmadan iki gün boyunca bekletilebilir. Derin dondurucuda saklanabilir. Derin dondurucuda saklayanlar tüketime sunmadan 5 saat önce çıkarmanız halinde buzu çözülecektir ve yine büyük bir beğeni ile tüketilecektir.
Cevizli Tarçınlı Havuçlu Kek İçin malzemeleri- 1 su bardağı dolusu dövülmüş ceviz
- 1 tatlı kaşığı dolusu toz tarçın
- 2 adet orta boy havuç
- 4 adet yumurta
- 1 su bardağı dolusu sıvı yağ
- 1.5 su bardağı dolusu toz şeker
- 2.5 su bardağı dolusu un
- 1 çay bardağı süt
- 1 paket vanilya
- 2 paket kabartma tozu
Cevizli Tarçınlı Havuçlu Kek Nasıl Yapılır?
Kekin hamurunu çırpacak olduğumuz cam kâseyi hazırlayalım ve içerisine ilk olarak yumurtaları ve toz şekeri koyalım. Bu iki malzemeyi köpürene kadar iyice çırpalım. Bu aşamada çırpıcı yerine mikser kullanırsak kek daha çok kabaracaktır.
Mikserle 10 dakika boyunca çırptığımız harcın içerisine sütü ve sıvı yağı ekleyip mikserle bir dakika daha çırpalım. Sıvı kıvamdaki harcın içerisine toz tarçını ve cevizi de ilave edelim ve karıştırma işlemine kaşıkla devam edelim. Bol suyla iyice yıkadığımız havuçların dış kabuklarını soyucu yardımı ile soyup, rendenin ince bölümü ile rendeleyelim. Rendeleme işlemi tamamlanmış olan havuçları da harcın içerisine koyup şöyle bir karıştırdıktan sonra kuru malzemenin hazırlık aşamasına geçelim. Kekin beklenenden çok daha fazla kabarması için un, vanilya ve kabartma tozunu ince gözenekli süzgeçten geçirelim. Bu işlem sayesinde unun içerisine hava girecektir ve böylece kek beklenilende daha fazla kabaracaktır. Elemiş olduğumuz kuru malzemeyi kâsede bulunan sıvıya ilave edip, sıvı malzemenin köpüğünü söndürmeden unu yavaş yavaş yedirelim.
Akışkan bir kıvama gelen kek hamuru tamamlamıştır. Kek kalıbının tabanını margarin ya da tereyağı ile iyice yağlayalım. Yine yağlanmış olan kek kalıbının içerisini ince bir tabaka oluşturacak şekilde unlayalım. Böylece kek kalıptan parçalanmadan ve şekli tahrip olmadan kolayca çıkacaktır. Hazırlık aşaması tamamlanmış olan kek kalıbının içerisine hamurun tamamını dökelim ve kalıbı sallamak suretiyle hamuru iyice yayalım. Kek hamurunu fırına koymadan önce yere hafifçe vurarak hamurun fazla havasını çıkaralım. Bütün aşamalarını tamamlamış olduğumuz keki pişmek üzere 200 derecede ayarlanmış olan fırına koyalım.
Kekin pişme süresi yaklaşık 35 dakikadır. Yine fırının kapağını açmadan sık sık kontrol edilmesinde yarar var. Süre dolduktan sonra kürdanla keki delip pişip pişmediğine bakalım. Kekin piştiğinden emin olduğumuzda pişirme sürecini tamamlayıp, dinlendirme aşamasına geçelim. Dinlenme ve demlenme süresi 20 dakikadır. Bu sürenin ardından keki istenilen boyutlarda dilimleyelim ve servis edelim. Afiyet olsun.
20.01.2024 11:03:32
Cevizli Tarçınlı Havuçlu Kek ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz. Sayfayı Düzenle
|