Yarı Kakao, Yarı Sade Kek Tarifi
Malzemeler:
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 2 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 2 yemek kaşığı kakao
Yapılışı:
- İlk olarak, yumurta ve şekeri bir kapta köpük köpük olana kadar çırpın.
- Ardından süt ve sıvı yağı ekleyip karıştırmaya devam edin.
- Un, kabartma tozu ve vanilyayı eleyerek ekleyin, pürüzsüz bir kıvam alana kadar karıştırın.
- Kek hamurunun yarısını başka bir kaseye alın.
- Bir kasedeki hamura kakaoyu ekleyip iyice karıştırın.
- Yağlanmış kek kalıbına önce sade hamurun yarısını dökün, üzerine kakao karışımını yayın, en üste kalan sade hamuru ekleyin.
- Bir kürdanla hamuru hafifçe karıştırarak mermer deseni oluşturun.
- Önceden ısıtılmış 180°C fırında yaklaşık 35-40 dakika pişirin.
- Kürdan testiyle pişip pişmediğini kontrol edin, fırından çıkarıp soğumaya bırakın.
İpuçları:
- Kekinizin daha nemli olmasını isterseniz, süt miktarını biraz artırabilirsiniz.
- Kakao oranını artırarak daha belirgin bir çikolata tadı elde edebilirsiniz.
- Pişirme süresi fırına göre değişebilir, bu yüzden kürdan testini mutlaka yapın.
|