Kakaolu hindistan cevizli kek nasıl yapılır?
Kakaonun zengin aroması ve hindistan cevizinin nefis dokusunu birleştiren bu kek, çay saatlerinizi şenlendirecek pratik bir lezzet. Malzemelerin birleşimiyle ortaya çıkan yumuşacık kıvam, her dilimde damaklarda unutulmaz bir tat bırakıyor.
Kakaolu Hindistan Cevizli Kek Tarifi
Malzemeler:
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı süt
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 2 su bardağı un
- 1 su bardağı hindistan cevizi
- 3 yemek kaşığı kakao
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
Yapılışı:
- Fırını 180 dereceye ısıtmaya başlayın.
- Yumurta ve şekeri köpük köpük olana kadar çırpın.
- Sıvı yağ ve sütü ekleyip karıştırın.
- Un, hindistan cevizi, kakao, kabartma tozu ve vanilyayı eleyerek ekleyin.
- Yağlanmış kek kalıbına dökün.
- 180 derece fırında 35-40 dakika pişirin.
- Kürdan testiyle pişip pişmediğini kontrol edin.
- Soğuduktan sonra servis yapın.
Not:
- İsteğe bağlı olarak üzerine pudra şekeri serpebilirsiniz.
- Hindistan cevizini çiğnemeyi seviyorsanız 1,5 su bardağı kullanabilirsiniz.
|