Kakao ve vanilyalı kek nasıl yapılır, tarifiniz var mı?
Zengin kakao aroması ve hafif vanilya dokunuşuyla nefis bir kek hazırlamak için ihtiyacınız olan tüm detaylar bu reçetede bir araya geliyor. Pratik malzemelerle hazırlanan bu enfes tatlı, hem günlük çay saatlerinize hem de özel misafirlerinize hitap edecek.
Kakao ve Vanilyalı Kek TarifiMalzemeler:
Yapılışı:1. Fırınınızı 180°C'de ısıtmaya başlayın. Kek kalıbınızı yağlayın veya pişirme kağıdı ile kaplayın. 2. Geniş bir karıştırma kabında yumurta ve şekeri mikserle köpük köpük olana kadar yaklaşık 5 dakika çırpın. 3. Sıvı yağ ve sütü ekleyip, çırpmaya devam edin. 4. Ayrı bir kasede un, kakao, kabartma tozu, vanilya ve tuzu eleyerek karıştırın. 5. Kuru malzemeleri yavaş yavaş sıvı karışıma ekleyerek spatula veya mikserin düşük ayarıyla karıştırın. Hamur pürüzsüz bir kıvam alana kadar karıştırın, fazla çırpmayın. 6. Hazırladığınız kek hamurunu yağlanmış kalıba dökün ve üzerini bir spatula ile düzeltin. 7. Önceden ısıtılmış 180°C fırında yaklaşık 35-40 dakika pişirin. Kürdan testi yaparak pişip pişmediğini kontrol edin (Kürdan temiz çıkmalı). 8. Keki fırından çıkardıktan sonra 10 dakika kalıpta soğumasını bekleyin, ardından kalıptan çıkarıp servis tabağına alın. İpuçları:
Afiyet olsun! |


.webp)



.webp)
