Kakao karışık kek nasıl yapılır, tarifinde neler var?

Kakao sevenler için nefis bir karışık kek tarifi! Yumuşacık dokusu ve yoğun kakao aromasıyla çay saatlerinin vazgeçilmezi olacak bu kek, basit malzemelerle kolayca hazırlanıyor. İşte hem göze hem damağa hitap eden bu enfes tatlıyı mükemmel şekilde pişirmenin püf noktaları...

25 Kasım 2025

Kakao Karışık Kek Tarifi


Malzemeler:

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 2 su bardağı un
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • Yarım çay kaşığı tuz

Yapılışı:


  • Fırını 180 dereceye ısıtmaya başlayın
  • Yumurta ve şekeri köpük köpük olana kadar çırpın
  • Sıvı yağ ve sütü ekleyip karıştırın
  • Un, kakao, kabartma tozu, vanilya ve tuzu eleyerek ekleyin
  • Tüm malzemeleri pürüzsüz bir kıvam alana kadar karıştırın
  • Yağlanmış kek kalıbına harcı dökün
  • 180 derece fırında 35-40 dakika pişirin
  • Kürdan testiyle pişip pişmediğini kontrol edin
  • Fırından çıkarıp soğumaya bırakın

Püf Noktaları:


  • Malzemelerin oda sıcaklığında olmasına dikkat edin
  • Kekin çabuk kabarması için fırını önceden ısıtın
  • Kek kalıbının yağlanması kekin kalıptan rahat çıkmasını sağlar
  • Keki fırından çıkarır çıkarmaz kalıptan çıkarmayın, 10 dakika bekletin

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Tepside Havuçlu Kek Tarifi
Tepside Havuçlu Kek Tarifi
Haber Bülteni
Popüler İçerik
Havuçlu Kremalı Kek Tarifi ve Malzemeleri
Havuçlu Kremalı Kek Tarifi ve Malzemeleri
Havuçlu Kek Tarifi
Havuçlu Kek Tarifi
Havuçlu Kek Tarifi ve Malzemeleri
Havuçlu Kek Tarifi ve Malzemeleri
Elmalı Havuçlu Kek Tarifi ve Malzemeleri
Elmalı Havuçlu Kek Tarifi ve Malzemeleri
Havuçlu Cevizli Kek Tarifi ve Malzemeleri
Havuçlu Cevizli Kek Tarifi ve Malzemeleri
;