Kakao karışık kek nasıl yapılır, tarifinde neler var?
Kakao sevenler için nefis bir karışık kek tarifi! Yumuşacık dokusu ve yoğun kakao aromasıyla çay saatlerinin vazgeçilmezi olacak bu kek, basit malzemelerle kolayca hazırlanıyor. İşte hem göze hem damağa hitap eden bu enfes tatlıyı mükemmel şekilde pişirmenin püf noktaları...
Kakao Karışık Kek Tarifi
Malzemeler:
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 2 su bardağı un
- 3 yemek kaşığı kakao
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- Yarım çay kaşığı tuz
Yapılışı:
- Fırını 180 dereceye ısıtmaya başlayın
- Yumurta ve şekeri köpük köpük olana kadar çırpın
- Sıvı yağ ve sütü ekleyip karıştırın
- Un, kakao, kabartma tozu, vanilya ve tuzu eleyerek ekleyin
- Tüm malzemeleri pürüzsüz bir kıvam alana kadar karıştırın
- Yağlanmış kek kalıbına harcı dökün
- 180 derece fırında 35-40 dakika pişirin
- Kürdan testiyle pişip pişmediğini kontrol edin
- Fırından çıkarıp soğumaya bırakın
Püf Noktaları:
- Malzemelerin oda sıcaklığında olmasına dikkat edin
- Kekin çabuk kabarması için fırını önceden ısıtın
- Kek kalıbının yağlanması kekin kalıptan rahat çıkmasını sağlar
- Keki fırından çıkarır çıkarmaz kalıptan çıkarmayın, 10 dakika bekletin
|