{ "title": "Tepside Havuçlu Kek Tarifi", "image": "https://www.havuclukek.gen.tr/images/tepside-havuclu-kek-tarifi(1).jpg", "date": "19.01.2024 04:54:52", "author": "Ongunsu", "article": [ { "article": "
Tepside havuçlu kek tarifi, kış aylarında havucun tam mevsiminde güzel bir havuçlu kek yaparak, çocuklarınızı sevindirebilirsiniz. Kekin içine havucun bu kadar yakıştığını anlatmamıza gerek yok. Tarifimizi yaptığınızda kekin lezzeti size bunu anlatacaktır. Sağlıklı beslenme düzeninde havuç mutlaka sebzelerin arasında olmalıdır. Çorbalarda, salatalarda, yemeklerde, pilavlarda derken kekin içinde de bu harika sebzeyi kullanabilirsiniz. Havucu meyve suyu olarak bile değerlendirebilirsiniz. İçinde olan vitaminler ve mineraller ile vücudun sağlıklı olmasına katkı sağlayacaktır. Ancak şeker hastası olanlar havuç tüketirken biraz dikkat etmelidir. İçeriğindeki şeker oranı onlar için zararlı olabilir. Tepside havuçlu kek tarifimiz oldukça kolay hazırlanmaktadır. Sadece yapımı sırasında malzemelerin oda sıcaklığında olmasına, malzemeleri iyi çırpmaya ve malzemelerin miktarına dikkat etmelisiniz. Şimdi birlikte kekimizi hazırlayalım ve çay saatine kadar pişirelim.

Tepside havuçlu kek tarifi için gerekli malzemeler
Tepside havuçlu kek nasıl yapılır?

Kekin yapımına başlamadan önce yumurtaların oda sıcaklığında olmasına dikkat etmelisiniz. Uygun bir kabın içinde yumurtaların sadece aklarını koyarak, mikser yardımıyla kar gibi oluncaya değin çırpmalısınız. Daha sonra içine bir su bardağı toz şeker koyarak, yine birlikte çırpmaya devam edin. Diğer bir kabın içinde ise yumurta sarılarını kalan bir bardak toz şeker ile çırpmaya başlayın. Çırpmaya toz şeker tamamen eriyinceye kadar devam etmelisiniz. Yumurta sarıları ve toz şekerin içinde olduğu kaba sıvı yağı koyarak, yine hızlı devirde çırpmaya devam etmelisiniz. Başka bir derin kâsenin içinde havuç rendesini, limon kabuğu rendesini ve iri çekilen cevizleri karıştırın. Bu karışımla önce yumurta sarılarını çırptığınız karışımı karıştırmalısınız. Yine aynı şekilde malzemeleri çırpmaya devam etmelisiniz. Daha sonra içine yumurta akları ve toz şekeri çırptığınız karışımı ilave edin. Bunları da karıştırdıktan sonra, başka bir yerde karıştırdığınız elenmiş un, kabartma tozu, toz tarçın ve vanilyayı karışımın içine ilave edin. Artık karıştırmaya tahta bir kaşıkla ya da ıspatulayla devam etmelisiniz. Bu şekilde kekiniz daha güzel kabaracaktır. Kek malzemesi içindeki hava kabarcıklarını yok etmemiş olursunuz. Keke koyduğunuz toz şeker miktarını kendi damak tadınıza göre ayarlayabilirsiniz. Artık kekinizin hamuru hazırlandı. Bu arada fırınınızı 175 dereceye ısıtın. Fırın tepsisini yağlayarak, kek hamurunu içine dökün. Bunu fırına koyabilirsiniz. Kekiniz yaklaşık olarak 30-35 dakika içinde pişmiş olacak. Daha sonra fırından çıkardığınız havuçlu kekin soğumasını bekleyin. Daha sonra kekinizi servis edeceğiniz şekilde dilimleyebilirsiniz. Çayınız hazırsa, servis tabağına aldığınız havuçlu kek dilimlerini konuklarınıza ikram edebilirsiniz.

Afiyet olsun.
" } ] }