{ "title": "Havuçlu Muhallebili Kek", "image": "https://www.havuclukek.gen.tr/images/havuclu-muhallebili-kek.jpg", "date": "20.01.2024 01:19:38", "author": "Mükrime", "article": [ { "article": "
Havuçlu muhallebili kek hem mükemmel tadıyla damak zevkine hem de eşsiz görüntüsüyle göz zevkine hitap eden bir kektir. İçerisinde bulunan malzemeler tam bir vitamin deposu olma niteliğini kazandırır. Misafirlerinize de gönül rahatlığıyla sunabilirsiniz. Bu yazımızda size havuçlu muhallebili kek için gereken malzemeler ile yapılışını aktaracağım. Kolay gelsin.

Havuçlu muhallebili kek için gerekli malzemeler
Havuçlu muhallebili kek sosu için
Havuçlu muhallebili kek tarifi nasıl yapılır?

Kızartma kabına 3 adet yumurtayı kırın ve çırpın. Üzerine 2 su bardağı toz şeker ekleyin ve çırpmaya devam edin. Yumurta ve toz şeker karışımı üzerine 1 su bardağı sıvı yağ, 3 su bardağı un, 1 paket kabartma tozu ve 1 paket vanilya ekleyin, karıştırın. Ardından karışım üzerine 1 su bardağı ceviz içi ve 2 su bardağı rendelenmiş havucu ekleyin. Hazırladığınız kek karışımını kek kalıbına dökün ve önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında pişirin. Havuçlu muhallebili kek sosu için 2 su bardağı sütü tencereye boşaltın. Üzerine 1,5 su bardağı toz şeker, 1 çorba kaşığı un, 1 çorba kaşığı nişasta ve 1 paket vanilyayı ekleyin. Karışımı ateşte devamlı karıştırarak bir sos elde edin. Kek piştikten sonra kalıbından çıkarın ve servis tabağına alın. Üzerine sosu dökün. Biraz soğumaya bıraktıktan sonra havuçlu muhallebili kekiniz hazır.

Afiyet olsun.
" } ] }