{ "title": "Havuçlu Kek Tarifi", "image": "https://www.havuclukek.gen.tr/images/havuclu-kek-tarifi.jpg", "date": "19.01.2024 22:36:42", "author": "Asenat", "article": [ { "article": "
Havuçlu Kek beş çaylarınıza eşlik ederek size ve sevdiklerinize günün yorgunluğunu unutturacak, doyumsuz bir lezzet olarak, çay saatlerinizi şölene çevirmeye aday bir kek çeşididir.

Havuçlu Kek Malzemeleri
Havuçlu Keki Süslemek için
Havuçlu Kek Nasıl Yapılır?

Havuçlu kek hazırlamaya havucu soyarak başlayın. Soyulan havucu rendenin ince kısmıyla rendeleyin ve bir karıştırma kabına 3 adet yumurta, 1 su bardağı toz şeker ilave ederek karışım kar haline gelene kadar çırpın. Ardından üzerine sırayla 1 su bardağı yoğurt, 1 çay bardağı sıvıyağ, 1 paket vanilya,1 paket kabartma tozu ve unu azar azar ilave ederek bir çırpma teli yardımıyla karışımı pürüzsüz ve akışkan bir kıvam alana kadar çırpın.

Havuçlu kek hamuru kıvam aldıktan sonra üzerine rendelenmiş havuç ve 1 tatlı kaşığı tarçın ekleyerek çırpmaya devam edin. Ardından iyice çırpılan kek hamurunu yağlanmış kek kalıbına veya tepsiye dökerek yayın.

Hazır hale gelen havuçlu kek hamurunu önceden 180 derecede ısıtılmış fırına vererek yaklaşık olarak 30- 35 dakika kadar pişirin. Kabararak kızaran havuçlu keki fırından almadan önce kürdan testinden geçirerek içinin pişip veya pişmediğini anlamak için kontrol ederek keki fırından alıp soğumaya bırakın.

Pişerek hazır hale gelen havuçlu kekin üzerini süslemek için turuncu renkteki şeker hamurundan, fındıktan biraz daha büyük parçalar alarak ufak havuç şekilleri verin. Ardından yeşil renkteki şeker hamurundan ufak yapraklar yaparak birkaç damla su yardımıyla her iki parçayı birleştirerek şeker hamurundan yapılan küçük havuçları soğutularak dilimlenmiş her bir kek diliminin üzerine, yerleştirin. Havuçlu kek servis için hazır.

Afiyet olsun.
" } ] }