{ "title": "Havuçlu Elmalı Tarçınlı Kek", "image": "https://www.havuclukek.gen.tr/images/havuclu-elmali-tarcinli-kek.gif", "date": "19.01.2024 21:44:21", "author": "Elif YILDIZ", "article": [ { "article": "Havuçlu Elmalı Tarçınlı Kek, lezzetli ve hoş kokulu bir kek çeşididir. Kısa zamanda hazırlanabilen başarılı bir tariftir. İstendiği takdirde farklı malzemeler ile çeşitlendirilebilir. Daha önce kek yapma deneyimi olmayanlar için kolay bir tarif olacaktır. Malzemelerinin her evde bulunabilecek ürünler olduğu için ekonomik bir kektir. Ani misafir baskınlarında hemencecik yapılabilecek bir tariftir. Saklama koşulları oldukça basittir. Oda sıcaklığında 2 gün boyunca bekletilebilir. Yine buzdolabının dondurucu kısmında aylarca bekletilebilir. Kolay, bayatlamayan bu tarifin yapılışına geçelim.

Havuçlu Elmalı Tarçınlı Kek İçin malzemeleri
Havuçlu Elmalı Tarçınlı Kek Nasıl Yapılır?

Çırpma kabının içerisine yumurta ve toz şekeri koyalım. Bu aşamada dikkat edilmesi gereken bir noktaya dikkat çekmek istiyoruz. Keki çırpacak olduğumuz kabın plastik yerine cam bir çırpma kabı olmasına dikkat etmeliyiz. Mikser ile çırpacak olduğumuz için plastik kapta aşınma olabilir ve bu aşınma esnasında gözle görülmeyen parçalar kekin içerisine girip sağlığı tehdit edebilir. İşte bu yüzden cam bir kap tercih edilmelidir. Kâseye koymuş olduğumuz şeker ve yumurtaları köpürene ve renk değiştirene kadar çırpalım. Köpüren ve rengi tamamen değişen sıvının içerisine sıvı yağı ve yoğurdu da koyalım. Mikseri son bir kez daha çevirelim.

Diğer tarafta havucu temizleyip soyduktan sonra rendenin en ince kısmı ile iyice rendeleyelim. Elmayı da yıkayıp soyduktan sonra rendenin kalın kısmı ile rendeleyelim. Bu aşamada şu bilgiyi vermekte yarar görüyoruz. Elmayı rendenin kalın kısmından geçirmemizin nedeni, elma çabuk piştiği için hemen kaybolmasın diye böyle bir uygulamadan geçiyor. Havuç ise elmaya nazaran daha zor piştiği için rendenin ince bölümünden geçiriliyor. Böylece her iki malzemede aynı kıvamda pişecektir. Rendelemiş olduğumuz malzemelerin her ikisini de aynı anda kek hamurunun içerisine ilave edip kaşıkla tekrar karıştırıyoruz. Kek hamurunun kuru malzemeleri olan un, vanilya, kabartma tozu ve tarçını eleme yoluyla sıvı malzemenin içerisine döküyoruz. Böylece kek çok daha iyi kabaracaktır. Kekin son malzemesi olan dövülmüş fındık içini de hamura ilave edip son kez karıştırıyoruz.

Keki pişirecek olduğumuz kek kalıbını oda sıcaklığında yumuşatılmış olan margarin ile yağlayıp, üzerine az un serpiyoruz. Böylece kek kalıba yapışmayacaktır. Hamurun hepsini kek kalıbına boşaltıp, önceden ısıtılmış olan 200 derecelik fırının orta kısmına koyuyoruz.
35 veya 40 dakika kadar pişmesi yeterli olacaktır. Bu sürenin sonunda yine kürdan yardımı ile kekin pişmiş ya da pişmemiş olduğunu kontrol ediyoruz. Pişmiş olan keki fırından oda sıcaklığına çıkartıp 30 dakika kadar dinlendiriyoruz. İyice dinlenmiş olan keki dilimleyip, servis kabına alıyoruz. Bu tarifin sunumunda dondurmada kullanılabilir. Havuçlu elmalı tarçınlı kek servise hazırdır.
Afiyet olsun.
" } ] }