{ "title": "Havuçlu Elmalı Kek", "image": "https://www.havuclukek.gen.tr/images/havuclu-elmali-kek.gif", "date": "19.01.2024 22:25:40", "author": "Elif YILDIZ", "article": [ { "article": "Havuçlu Elmalı Kek, her mevsim yapılıp, keyifle tüketilebilecek bir tariftir. Okul öncesi hazırlık bölümüne giden miniklerin beslenme çantalarına konulacak besleyici bir tariftir. Yine içerisinde kullanılan malzemeler açısından zengin içerikli bir tatlıdır. Akşam çay sohbetlerinin yanında harika bir seçenektir. Saklama koşulları diğer kekler gibidir. Oda sıcaklığında 1 gün boyunca bozulmadan ve bayatlamadan bekleyebilir. Derin dondurucuda 3 ay boyunca saklanabilir. Bütün saklama koşullarında dikkat edilmesi gereken tek nokta, saklanacak olan kabın dikkatli seçilmesidir. Oda içerisinde cam bir kek fanusu kullanılabilir. Derin dondurucuda muhafaza yolu tercih edilecek olursa kilit sistemli poşetler ideal ve sağlıklı bir saklama sağlayacaktır.

Havuçlu elmalı Kek İçin malzemeleri
Havuçlu Elmalı Kek Nasıl Yapılır?

Derin cam bir kâsenin içerisine toz şekeri ve odası sıcaklığına erişmiş yumurtaları koyalım. Mikser yardımı ile önce düşük sonra hızlı devirde çırpmaya başlayalım. Malzemeyi 10 dakika boyunca çırpalım. Yumurtanın ve şekerin rengi beyaz bir renge yakın olana dek çırpmayı sürdürelim. İyice köpürmüş olan malzemenin içerisine yoğurdu da koyalım ve bir dakika daha çırpalım. Mikseri bırakıp tahta kaşık ile çırpma işlemini sürdürelim. Karışıma sütü ve sıvı yağıda ilave edip karıştırmaya ara verelim. Diğer yandan bir elek ile unu, kabartma tozunu ve vanilyayı eleyelim. Elemiş olduğumuz kuru malzemenin tamamını karışıma ilave edip, nazikçe karıştıralım. Bu işlemin sonunda karışıma dövülmüş cevizi de ilave edip, kek hamurunun son aşamasına geçelim. Listede vermiş olduğumuz havucu ve elmayı rendeleyip, toz tarçın ile harmanladıktan sonra kek hamurunun içerisine ilave edelim. Bu işlemde sonlandığında kek hamurumuz pişmeye hazır hale gelmiştir. Bolca yağlanmış olan kek kalıbına hamurun tamamını dökelim ve iyice düzleyelim. Kekin çok kabarması için hamurun içerisinde bulunan havayı çıkaralım. Bu işlem tam olarak şöyle yapılmalıdır. Kek kalıbını yerden 3 santim yükseltelim ve yere yavaşça bırakalım. Bu işlemi birkaç defa tekrarladıktan sonra keki fırına koyalım.

Fırının derecesini 200 derece olarak ayarlayalım ve pişme işlemine başlayalım. Kekin pişme süresi 35 dakikadır. Bu süre dolduktan sonra keki kontrol edelim. Bir kürdan alalım ve kekin orta kısmına batıralım. Kürdan kekten kuru bir şekilde çıkarsa kek başarılı bir şekilde pişmiş demektir. Pişen keki fırından çıkaralım ve soğuması için bir kenara koyalım. Kekin dinlenme ve soğuma süresi 30 dakikadır. Bu sürenin ardından keki dilimleyebilir, servis kabının içerisine alabiliriz. Havuçlu elmalı kek servise hazırdır.
Afiyet olsun.
" } ] }