{ "title": "Havuçlu Cevizli Kek", "image": "https://www.havuclukek.gen.tr/images/havuclu-cevizli-kek.JPG", "date": "21.01.2024 22:24:23", "author": "Esma nur", "article": [ { "article": "Havuçlu Cevizli Kek hem misafirleriniz için hem de aileniz için çayın yanında ikram edilebilecek en güzel atıştırmalıklardan biridir. Özellikle çocuklar için oldukça leziz ve besleyici olan bu kekin oldukça beğenildiği de bilinmektedir. Çocuklarınızın marketlerden satın aldığı keklere nazaran daha leziz olan bu kekler ile hem daha iyi şekilde doyduğu hem de daha sağlıklı bir şekilde beslenmiş olduğu bir gerçektir.

Havuçlu Cevizli Kek Malzemeleri
Havuçlu Cevizli Kek Nasıl Yapılır?

Öncelikle unu ve kabartma tozunu elekten kaçırarak havalandırıyoruz. Daha sonra karıştırma kabının içine önce yumurtaları ve şekeri alarak çırpıyoruz. Bu arada yumurtaların buzdolabından çıkarılmamış olmasına dikkat edin. Mümkünse akşamdan dışarıda bıraktığınız yumurtaları kullanmanız kekinizin daha güzel olmasını sağlayacaktır. Şekerler eridikten ve karışım köpürdükten sonra içine sıvı yağ ve sütü de ekleyerek biraz daha karıştırıyoruz. Daha sonra vanilya, ceviz, tarçın ve havucu da ekleyerek tekrar karıştırıyoruz. Son olarak da elekten geçirdiğimiz unu ve kabartma tozunu yavaşça karışıma döküyoruz. Eğer yeterince iyi karıştırırsanız kekiniz daha güzel kabaracaktır. Bunu yaparken size kolaylık olsun diye bir yandan çırpmaya devam etmeniz de faydalı olacaktır. Böylece kekinizin hamurunu hazırlarken unun topaklanmasını da önleyebilmeniz mümkün olacaktır. Çünkü eğer hamur topaklanırsa bunu düzeltmeniz zor olacaktır. Düzeltemezseniz kekinizin içinde un parçaları olacaktır.

Hazırladığımız hamurun dilediğimiz kıvama geldiğinden emin olduktan sonra fırını 180 dereceye ayarlayıp açın. Bu arada kek kalıbınızı iyice yağlayarak üzerine hafif un serpiştirin. Sonra Havuçlu Cevizli Kek hamurunu kalıbınıza güzelce dökün. Bu sırada fırınınız ısınmış olacağından kek kalıbınızı fırına yerleştirin. Yaklaşık 20 dakika sonra kekiniz pişmiş olacaktır. Ancak siz fırınınızın ayarına göre pişmesini beklerken bir yandan da kürdan batırarak kekin pişip pişmediğini kontrol edin. Eğer kürdan kekten temiz çıkarsa kekiniz pişmiş demektir. Pişen kekinizi fırından çıkarın ve soğumaya bırakın. Dilerseniz kekinizin üzerini hazır şekerli kek süsleri ile süsleyebilmeniz mümkündür. Birçok kişi süslemede havuç dilimleri de kullanmaktadır. Çay servisi ile ikram edebildiğiniz gibi çocuklarınıza meyve suyu ve süt ile de servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun.
" } ] }