{ "title": "Elmalı Havuçlu Kek", "image": "https://www.havuclukek.gen.tr/images/elmali-havuclu-kek(1).JPG", "date": "21.01.2024 00:06:41", "author": "Semân", "article": [ { "article": "
Elmalı havuçlu kek bir fincan çayın yanında gidebilecek en güzel lezzetlerden biridir. İçerisinde havuç ve elma bulunmasıyla nedeniyle de oldukça hafif ve faydalı bir kek tarifidir. Elmalı ve havuçlu kek tarifini canınız ne zaman kek isterse veya farklı bir kek tarifi denemek istediğinizde yaklaşık 6-7 dakika içerisinde hazırlayıp, 20-25 dakika içerisinde de pişirip afiyetle tüketebilirsiniz.

Elmalı Havuçlu Kek Malzemeleri
Elmalı Havuçlu Kek Nasıl Yapılır?

Öncelikle kekin çok güzel kabarması ve verdiğini lezzetinin mükemmel olması için kullanılacak olan malzemelerin oda ısısında bekletilmiş olması gerekir. Bu da kek yapmanın önemli püf noktalarından biridir. İlk olarak oda ısısında beklettiğimiz yumurtaları bir kabın içerisine kıralım ve üzerine toz şeker eklemesi yapıp çırpma işlemine geçelim. Mikser ile köpük kıvamına getirdiğimiz karışımın içerisine sıvıyağ, yoğurt ve tarçın ilavesi yapıp çırpma işlemini bir süre daha sürdürelim. Unu, vanilyayı ve kabartma tozunu bu aşamada kabın içerisine azar, azar aktaralım ve sürekli karıştırarak homojen bir kıvam elde edelim.

Rendelenmiş olan havucu, elmayı, kuru üzümü ve cevizi unun ardından kabımıza alıp bir kaşık ile iyice karıştıralım ve hamuru yağlı kâğıt serilmiş bir tepsinin içerisine veya yağlanmış kek kalıbına döküp önceden ısıtılmış fırına gönderelim. Fırının ayarının 185 derecede olması ve pişirme süresinin ise 20-25 dakika olması yeterli geliyor. Verilen sürenin ardından elmalı havuçlu kek tarifimiz pişmiş ise fırının kapağını açalım ve keki sıcak olan fırının içerisine beş dakika kadar bekletelim. Bu işlem fırından çıkan kekin pişmesini önlemek ve yüksekliğini koruması içindir. Elmalı Havuçlu Kek sunum edilmesi için hazır hale gelmiştir.

Afiyet olsun.
" } ] }