{ "title": "Cevizli Havuçlu Kek Tarifi", "image": "https://www.havuclukek.gen.tr/images/cevizli-havuclu-kek-tarifi.jpg", "date": "20.01.2024 23:37:45", "author": "Doğa", "article": [ { "article": "Cevizli Havuçlu Kek İçin Malzemeleri
Cevizli Havuçlu Kek Nasıl Yapılır?

Derin bir kaba 3 adet yumurta ve 1.5 su bardağı toz şeker ilave edip köpük oluncaya kadar mikser ile 5 dakika boyunca çırpın. Köpük oluncaya kadar çırpmanızın sebebi hamurun daha iyi kabarması ve ağızda dağılması içindir. 1 su bardağı sıvı yağ ve 1 su bardağı sütü de ilave ederek karıştırmaya devam edin. Daha sonra 3 su bardağı un, 1 paket kabartma tozu ve 1 paket vanilya ilave ederek homojen bir karışım elde edene kadar çırpmaya devam edin. En son olarak 1 su bardağı havuç rendesi ve 1 su bardağı cevizi ilave ederek iyice karıştırın ve yağlanmış olan kek kalıbına dökerek 10 dakika dinlendirin. Fırının ayarını 180 dereceye getirin 10 dakika ısıtın.

Fırın ısındıktan sonra kek kalıbını fırına koyun ve ilk 10 dakika kesinlikle fırının kapağını açmayın. Eğer açarsanız cevizli, havuçlu kek hamuru kabarmaz ve söner. Böylece kötü bir lezzet elde etmiş olursunuz. Yaklaşık olarak 35 dakika pişmesini bekleyin. Bir kürdan batırarak pişip pişmediğini kontrol edebilirsiniz. Kürdanı batırdığınız da kuru çıkıyorsa cevizli havuçlu kek pişmiş demektir. Cevizli havuçlu kek piştikten sonra fırından çıkartın ve üzerini bir bezle kapatarak soğumasını bekleyin. Üzerini bir bezle kapatmanızın sebebi kurumasını önlemektir. Cevizli, havuçlu kek hazır. Soğuk servis ediniz.

Afiyet olsun.
" } ] }